De Franse term ‘sous vide’ betekent koken onder vacuum. Of het nu gaat om gekruide vis, boterzacht vlees, sappige groenten of heerlijk zoet fruit, de sous vide functie van de Neff oven zorgt voor een constante, lage bereidingstemperatuur. Ieder gerecht behoudt zijn smaak en aroma, terwijl de textuur volledig in tact blijft. Het is de perfecte manier van koken als er gasten komen eten; met sous vide wachten de gerechten op de gasten in plaats van andersom.
Vacumeren van gerechten
Hier komen we bij de kern van het sous vide koken. Essentieel voor het behoud van smaken en versheid. In de vacumeerlade (of met de Quva vacuümeerapparaat) wordt aan de vacumeerzakken zuurstof en lucht onttrokken. De vacumeerlade heeft drie vacuumniveaus. Voor kwetsbare producten, voor zachte producten (vis) en voor wat stevigere en drogere producten. (vlees) Vrij van zuurstof blijft het gevacumeerde gerecht langer vers in de koelkast en is het beter bestand tegen uitdroging en besmetting met bacteriën die via lucht verspreid worden.
Sous Vide koken
De vacumeerzak kan in de oven geplaatst worden op de sous vide stand. Door de lage, constante temperatuur tussen de 50ºC en 90°C kunnen de ingrediënten nooit te gaar worden. Wanneer je de vacumeerzak opent, zul je zien dat alle smaken en texturen op hun best zijn! Het resultaat zal verbluffend zijn. Geen biefstuk meer dat alleen in de kern mooi rose is, maar mooi egaal rose, van kern tot oppervlak.
Haal het beste uit je vlees. Grill het na het sous vide garen en verrijk het vlees met de heerlijke geroosterde smaak.